mr clement

mr clement

mr clement, een kunstenaar die dit pseudoniem gebruikt voor zijn werk als striptekenaar, beeldhouwer en schilder. Als kunstenaar vindt hij inspiratie in populaire cultuur en oude meesterwerken. Zijn werk wordt gekarakteriseerd door een speelse verkenning van paradoxen. Met een minimalistische esthetiek en met humor herinterpreteert hij elementen uit de klassieke kunst en plaatst die in een eigentijdse context.

Geboren in 1980 in Hong Kong, verhuisde mr clement in 2004 naar Londen. Onlangs is hij in Tokyo gaan wonen. Hij studeerde af aan het Royal College of Art in Londen en richtte in 2009 LAPIN FACTORY op, een kunststudio die zich richt op beeldhouwwerken, publicaties en tentoonstellingen. In zijn kunstwerken vind je vaak LAPIN (Frans voor "konijn"), een melancholische zoeker die de belichaming is van belangrijke universele thema's en introspectie.

mr clement's sculpturen vallen op door hun vermogen om complexe emoties puur via vorm over te brengen, zonder dat bijschriften of titels nodig zijn. Zijn benadering verrijkt klassieke kunstwerken met nieuwe betekenissen en overbrugt de kloof tussen hedendaagse en traditionele kunst. LAPIN's verhaal, gemarkeerd door romantische en speelse lagen, resoneert diep bij een divers publiek dat bekend is met visueel entertainment.

Hij heeft uitgebreid geëxposeerd in steden als Los Angeles, Londen, Parijs, Berlijn, Tokyo en Hong Kong, onder andere. Zijn internationale erkenning begon met de publicatie van zijn eerste stripboek, "The Gorgeous Harbour: Le Port Magnifique," gefinancierd door de Hong Kong Arts Development Council in 2004. Dit vroege succes maakte de weg vrij voor zijn niet ophoudende verkenning van humor en voor diepgaand onderzoek in zijn kunst.

Naast zijn artistieke activiteiten organiseert mr clement actief tentoonstellingen die het publiek betrekken bij dialogen over thema's die in zijn werk worden verkend. Zijn aanstaande project, "The World of In-Jokes," gepland voor release in 2025, zet zijn traditie voort van het combineren van humor met diepe emotionele en filosofische reflecties.

Dankzij zijn diverse oeuvre en unieke visie heeft mr clement zich gevestigd als een belangrijke figuur in de hedendaagse kunst, die over culturele grenzen heen resoneert met zijn mix van humor, melancholie en visuele eenvoud.

 

Terug naar blog

The world of in-Jokes

De eerste kunst expositie van mr clement in Nederland