Esone

Esone

Pedro Dentinho, beter bekend onder zijn graffitinaam 'Esone', een geboren Portugees die zijn hart verloor aan Arnhem. Zijn passie voor graffiti begon in de kelders van deze stad, waar hij de spuitbus van zijn moeder greep na het zien van een inspirerende documentaire over graffiti in New York.

In 2017 bundelde Pedro zijn krachten met een vriend en richtte de spraakmakende stichting 'Arnhem Art' op. Samen zetten ze de stad in vuur en vlam met unieke kunstprojecten op maat.

Pedro's reis was niet altijd gemakkelijk. In een tijd waar legale graffitiplekken schaars waren, kwam hij wel eens in aanraking met de autoriteiten. Hij was zelfs de eerste in Oost-Nederland die op zestienjarige leeftijd voor de rechter verscheen wegens graffiti.

Zijn moeder, aanvankelijk sceptisch over deze kunstvorm, zag een opmerkelijke verandering. Zelfs naast de snelweg plaatste Pedro kunstwerken om haar te verrassen terwijl ze in het ziekenhuis lag. Hoewel ze de illegale kant nog steeds niet volledig omarmt, groeide haar begrip.

Gelukkig zijn er nu steeds meer legale graffitiplekken in Nederland. Dit betekent dat Pedro nu volledig legaal en met passie kan werken aan zijn creaties. Sinds 2010 is hij getransformeerd van een vandaal naar een gepassioneerde kunstenaar die zijn stempel drukt op de stad op een volledig legale wijze.

Terug naar blog

Exclusieve deMuur prints

Van elke muur wordt een hoogwaardige print gemaakt. En deze zijn net als deMuur beperkt beschikbaar. Aboneer jezelf op deMuur of bestel je favoriet nu het nog kan.

bestel deMuur