Pronk-Stukken

Pronk-Stukken

Jeroen Pronk, geboren in 1989 in een klein dorpje in Oost-Nederland, staat bekend onder de naam Pronk-Stukken. Op jonge leeftijd ontwikkelde hij al een interesse voor de kleurrijke en complexe vormen van graffiti die overal langs de weg te zien waren. Hij verdiepte zich in de graffiti wereld en begon in 2003 zelf met het schrijven van graffiti.

Na jarenlange ervaring op straat besloot Jeroen de studie graphic design te volgen aan de kunstacademie. Helaas bleek zijn visie niet helemaal overeen te komen met die van de academie. Hij leerde echter wel diverse teken- en schildertechnieken en begon anders te kijken naar graffiti. In plaats van simpelweg zijn naam op muren te schrijven, raakte hij gefascineerd door het idee om graffiti mooier te maken. Hij maakte de overstap van graffiti naar street-art en begon zich meer te focussen op het creëren van realistische kunstwerken. Hierbij combineerde hij de schildertechnieken die hij op de academie had geleerd met het gebruik van spuitbussen.

 

In 2012 schreef Jeroen zich in bij de Kamer van Koophandel onder de naam Pronk-Stukken. Onder deze naam creëert hij graffiti, street-art, muurschilderingen, kunst en illustraties. Daarnaast geeft hij ook workshops om zijn kennis en ervaring door te geven aan anderen.

Terug naar blog

Exclusieve deMuur prints

Van elke muur wordt een hoogwaardige print gemaakt. En deze zijn net als deMuur beperkt beschikbaar. Aboneer jezelf op deMuur of bestel je favoriet nu het nog kan.

bestel deMuur