NOL

NOL

NOL (Michaël Nolta)

De in Nederland gevestigde kunstenaar heeft een stijl die alleen maar omschreven kan worden als bubbelachtig. Alles wat hij creëert lijkt levend, is erg rond en ziet eruit alsof het is opgeblazen. Nol heeft zijn eigen wezens gecreëerd die passen bij deze esthetiek en eruitzien als levende ballonnen. Zijn wezens bestaan uit gedurfde, solide kleuren en gedurfde, zwarte, vloeiende lijnen die veel worden gebruikt in het zeefdrukproces, zijn andere liefde. Dit is ook waar zijn passie voor een strakke vectorachtige uitstraling vandaan komt, omdat hij probeert zijn werk eruit te laten zien alsof het machinaal is gemaakt, maar in feite met de hand is gedaan.

Naast zijn werk op doek, is Nol actief bezig met muurkunst, met zijn muurschilderingen op locaties in Vietnam, Ierland, Engeland, Duitsland, Zwitserland, België en natuurlijk Nederland. Sinds 2020 waagt Nol zich ook aan Virtual Reality-kunst, wat resulteerde in een “Hide and Seek tour” in Bristol tijdens Upfest. Mensen konden zijn figuren zoeken en, nadat ze deze hadden gevonden (en gescand met hun telefoon), zouden ze achter muren of struiken opduiken.

In 2023 werd hij uitgenodigd op het Cheltenham Paint Festival om nog een AR-tour te doen. Uiteindelijk is Nol's belangrijkste streven om met zijn kunst een gevoel van vreugde en plezier bij de toeschouwers op te roepen.

Terug naar blog

Exclusieve deMuur prints

Van elke muur wordt een hoogwaardige print gemaakt. En deze zijn net als deMuur beperkt beschikbaar. Aboneer jezelf op deMuur of bestel je favoriet nu het nog kan.

bestel deMuur