Wat Kleins

Wat Kleins

Wat kleins staat synoniem voor een beetje, maar wordt ook wel gebruikt als jargon voor van alles en nog wat. Het kan dus ook juist iets heel groots betekenen. Voor “RUDE” is het de manier om zijn graffiti-gerelateerde werk te omschrijven.
RUDE creëert zijn graffiti-uitingen en straatkunst op groot formaat met spuitbus, kwasten, rollers en/of markers. Tegelijkertijd produceert hij dezelfde herkenbare elementen op miniatuurformaat door het beschilderen van modeltreinen en andere modelspoor-gerelateerde voorwerpen. Ook bouwt hij realistische diorama’s en volledig functionerende modelspoorbanen op schaal waarbij het thema graffiti telkens de rode draad vormt.
RUDE streeft ernaar om zijn werk te tonen aan een zo groot mogelijk publiek en laat zich daarbij niet beperken door (een gebrek aan) materialen, buitengewone afmetingen of de regels van de maatschappij. Zijn methodes zijn allesomvattend en zijn stijl omvat van alles en nog wat, kortom, Wat Kleins.

RUDE begon zijn graffiti carrière in 2000 in Zuid-Holland. Zijn huidige graffitinaam schrijft hij sinds 2007. Als kind bouwde hij modelvliegtuigen op diverse schalen en verzamelde hij modeltreinen samen met zijn vader. Toen al ontdekte hij de extra dimensie van graffiti op zijn miniatuur objecten. In de jaren daarna rondde hij een grafische opleiding af in Rotterdam en specialiseerde hij zich in het maken van groot formaat muurschilderingen. Het contrast tussen werken op groot formaat en werken op schaal heeft hem altijd geïntrigeerd. De zoektocht naar nóg groter en sneller tegenover nóg kleiner en gedetailleerder is voor RUDE een onophoudelijk proces, dat in 2021 de naam Wat Kleins kreeg toebedeeld.
Sindsdien zijn mooie projecten de revue gepasseerd. Een voorbeeld hiervan is zijn deelname aan het goed bekeken tweede seizoen van de Grote Kleine Treinencompetitie in 2022, gepresenteerd door André van Duin op NPO1, waarbij hij zijn team naar de overwinning loodste. Deze overwinning leverde hem en zijn team de titel “Beste modelbaanbouwers van Nederland op”.
Terug naar blog

Exclusieve deMuur prints

Van elke muur wordt een hoogwaardige print gemaakt. En deze zijn net als deMuur beperkt beschikbaar. Aboneer jezelf op deMuur of bestel je favoriet nu het nog kan.

bestel deMuur